Arkitektene forteller

Spiss Arkitektur hadde store ambisjoner og mål for Tangen Torv – og her får du lese deres tanker rundt prosjektet og hva som er tenkt rundt farge- og materiealvalg.

Tangen Torv bygges på en av Tangens siste ledige tomter, og blir portalen til byutviklingsområdet på Tangen og Bystranda. Tangen Torv sluttfører en 20 år lang planleggings- og utviklingsprosess fra industriområde til byens mest attraktive boligområde. Dette har vært en sterk motivasjon for oss arkitekter til å gi dette sentrale kvartalet helt særskilte arkitektoniske kvaliteter. 

Tangen Torv er inspirert av klassiske byfasader med vekt på materialitetrene former.

Gjeldende reguleringsplan gir rom for høy utnyttelse, og dette stiller strenge krav til plassering av balkonger og uterom samt vindusåpninger og glassfelt. Materialvalget skal underbygge kvartalets tidløse og urbane uttrykk, og fasadenes komposisjon mot gateløpene er inspirert av klassiske byfasader med vekt på materialitet og rene former. 

Mot gårdsrommet åpner byggene seg mer opp, og fargebruken skal invitere til opphold og trivsel og være en kontrast mot de mer ordnede gateløpene. Det har vært et ønske å bringe fargene tilbake til byrommene i en tid med mye gråtoner, og sammen med et frodig utformet hagemiljø fremstår kvartalets indre som en oase i bystrukturen. 

Åpningene i kvartalsstrukturen knytter seg til Strandpromenadens akse gjennom Aquarama mot Otra, og bidrar til å knytte gaterommet og gårdsrommet sammen visuelt.

Etablering av publikumsrettede funksjoner i 1.etasje som bakeri, bistro og dagligvare vil bidra til liv på gateplan og være en sterk bidragsyter til å etablere Tangen som et urbant og attraktivt byområde i Kristiansand. 

Få ny informasjons først!

meld deg på vårt nyhetsbrev!

Takk for din interesse! Du vil høre fra oss med mer informasjon om prosjektet.
Oj, noe gikk galt! Prøv igjen senere, eller ta kontakt direkte.